جمعه , 2 آذر 1403 - 3:18 قبل از ظهر

کجای قارچ را نباید خورد

 

 

از دیرباز، انسان ها از قارچ ها به عنوان منبع غذایی و دارویی استفاده می کردند. قارچ‌ها خوراکی‌های خوشمزه و مغذی هستند که تنوع زیادی دارند، اما مانند هر خوراکی دیگری باید در مصرف آن‌ها احتیاط کرد. برخی از قسمت‌های قارچ می‌توانند سمی یا غیرقابل هضم باشند. در این مقاله به بررسی قسمت‌هایی از قارچ می‌پردازیم که نباید خورد.

کدام قسمت قارچ را نباید خورد؟

در حالی که بسیاری از قارچ‌ها خوراکی و خوشمزه هستند، برخی قسمت‌های آن‌ها ممکن است سمی یا غیرقابل هضم باشند.

  • ساقه قارچ

در بیشتر موارد، ساقه قارچ سفت و چوبی است و هضم آن دشوار است. به همین دلیل، بهتر است ساقه قارچ را جدا کرده و فقط کلاهک آن را مصرف کنید. البته، در برخی از گونه‌های قارچ، مانند قارچ صدفی، ساقه نیز نرم و قابل خوردن است. قسمت پایینی ساقه که به خاک متصل است، ممکن است خاکی، سفت و غیرقابل هضم باشد. ساقه برخی از قارچ‌ها، به خصوص قارچ‌های پیر، می‌تواند ضخیم و چوبی باشد و هضم آن دشوار باشد.

  • لایه زیرین کلاهک

در زیر کلاهک قارچ، پرده‌ای وجود دارد که به آن “حجاب” یا “وِلُوم” می‌گویند. این پرده در برخی از قارچ‌ها، مانند قارچ دكمه‌ای، سمی نیست و می‌توان آن را خورد. اما، در برخی دیگر از قارچ‌ها، مانند قارچ چتری، این پرده می‌تواند سمی باشد.

  • پوست کلاهک

در برخی از قارچ‌ها، پوست کلاهک سمی یا غیرقابل هضم است.

  • قسمت‌های آسیب‌دیده یا فاسد

همانند هر خوراکی دیگری، قسمت‌های آسیب‌دیده یا فاسد قارچ نیز می‌توانند برای سلامتی مضر باشند. قارچ‌هایی که کپک زده‌اند، لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه دارند، یا بوی نامطبوعی دارند را نباید مصرف کرد.

  • قارچ‌های وحشی ناشناس

یکی از مهم‌ترین نکات در مصرف قارچ، عدم مصرف قارچ‌های وحشی ناشناس است. بسیاری از قارچ‌های وحشی سمی هستند و می‌توانند منجر به مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ شوند.

علائم مسمومیت با قارچ

علائم مسمومیت با قارچ می تواند بسیار متنوع باشد و به نوع قارچ سمی مصرف شده، مقدار مصرف شده و سن و سلامتی فرد بستگی دارد.

  • علائم گوارشی: تهوع، استفراغ، اسهال، دل درد، نفخ
  • علائم عصبی: سرگیجه، سردرد، تاری دید، توهم، تشنج، بی حسی و گزگز بدن
  • علائم کبدی: زردی پوست و چشم، خستگی، ضعف، ادرار تیره
  • علائم کلیوی: کاهش ادرار، تورم پوست
  • علائم تنفسی: تنگی نفس، افزایش ضربان قلب

نکات مهم درباره قارچ ها

  • قبل از مصرف قارچ، به طور کامل آن را بشویید.
  • قارچ را به طور کامل بپزید.
  • از مصرف قارچ‌های وحشی ناشناس خودداری کنید.
  • در صورت بروز علائم مسمومیت بعد از مصرف قارچ، مانند تهوع، استفراغ، اسهال، یا درد شکم، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • بهتر است قبل از خوردن هر قارچی، به دقت آن را شناسایی کرده و از اطلاعات منابع معتبر مثل کتاب‌های قارچ‌شناسی یا مشاوره با متخصصان در این زمینه استفاده کنیم.
  • هرچند که برخی از قارچ‌ها خوراکی هستند و با اطمینان می‌توانند مصرف شوند، اما همچنان بهتر است در صورت عدم اطمینان از خوراکی بودن یک قارچ، از مصرف آن خودداری کنیم. به خصوص افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف بوده، همچنین زنان باردار و کودکان، باید در این زمینه احتیاط ویژه‌ای داشته باشند.
  • حتی اگر با قارچ‌های خوراکی شناخته شده سر و کار داریم، بهتر است ابتدا مقدار کمی از آن را امتحان کنیم و منتظر بمانیم تا ببینیم آیا واکنش آلرژیک یا مشکلات گوارشی ایجاد می‌شود یا خیر. این اقدام به ما کمک می‌کند تا از وقوع مشکلات جدی پس از مصرف قارچ جلوگیری کنیم.
  • در صورتی که بعد از مصرف قارچ علائم مسمومیت مشاهده شود، باید فوری به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهیم. به این ترتیب، می‌توانیم از بروز مشکلات جدی جلوگیری کرده و سلامتی خود را حفظ کنیم.

با رعایت این نکات ساده می‌توانید از مصرف قارچ لذت ببرید و از فواید آن برای سلامتی خود بهره‌مند شوید.

تشخیص قارچ های سمی از غیر سمی می تواند دشوار باشد. اگر در مورد خوراکی بودن قارچی مطمئن نیستید، بهتر است از خوردن آن خودداری کنید. از آنجایی که برخی از قارچ‌ها می‌توانند سمی باشند و باعث مشکلات جدی در سلامتی شوند، باید همیشه قبل از مصرف قارچ‌ها اطمینان حاصل کنیم که آنها از منابع قابل اعتماد و بهداشتی تأمین شده‌اند. از این رو، از خوردن قارچ‌هایی که از فروشگاه‌های معتبر و منابع معتبر خریداری نشده‌اند یا به طور دقیق شناسایی نشده‌اند، پرهیز کنید. همچنین باید همیشه دستورالعمل‌های بهداشتی و پخت مربوط به قارچ‌ها را رعایت کنیم تا از هرگونه مشکلی جلوگیری کنیم.

 

 

 

 

مطلب پیشنهادی

رژیم سه روزه مانکن معروف

رژیم سه روزه مانکن معروف تایرا بنکس یک روش کوتاه مدت برای کاهش وزن سریع …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *