اگر اهل کارهای فنی و تأسیساتی هم نباشید حتماً تا به حال برایتان پیش آمده که برای نصب یک تابلو بخواهید سوراخهایی روی دیوار ایجاد کنید یا پیچ و مهرههای سفت را باز و بسته کنید. وجود یک دریل برقی شما را از زحمت زیاد بینیاز میکند. از این وسیله پرکاربرد برای سوراخ کردن اجسام، باز و بسته کردن پیچها و البته سمبادهزنی استفاده میشود.
یکی از انواع دریل، دریلهای برقی هستند که نیروی خود را از برق شهری دریافت میکنند. این دریلها برخلاف دریل شارژی نیازی به باتری ندارند و برای استفاده کافی است یک پریز برق در اطراف خود داشته باشید. اما انتخاب و خرید این نوع دریل هم مانند سایر ابزارآلات به بررسی و دقت زیاد نیاز دارد. در ادامه این مطلب تمام نکات مهم خرید دریل برقی را به شما خواهیم گفت.
نکات مهم انتخاب و خرید دریل برقی
توصیه میشود دریل برقی را از فروشگاههای معتبر در سطح شهر یا از سایتهای معتبر فروش ابزارآلات تهیه کنید. برخی از این سایتها مانند miarze.com مشاوره پیش از فروش هم ارائه میدهند. دریلهای برقی موجود در بازار انواع مختلفی دارند. از دریلهای صنعتی حرفهای گرفته تا دریلهای سبک و ساده خانگی. بنابراین لازم است فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید و با توجه به بودجهای که دارید بهترین مدل را تهیه کنید.
در زمان انتخاب و خرید دریل برقی به این پارامترها توجه کنید:
کارایی و نوع دریل
اولین قدم در خرید هر ابزار این است که مشخص کنید برای چه کاری میخواهید این ابزار را بخرید و چه انتظاراتی از آن دارید. در انتخاب دریل نیز همین طور است. دریلها انواع مختلفی دارند و کاربردهای آنها نیز با هم فرق دارد. پس بهتر است نوع نیازتان را بدانید و با توجه به آن سراغ دریل مد نظر بگردید. اگر برای امور خانگی میخواهید دریل بخرید یک دریل ساده هم کارتان را راه میاندازد اما اگر فنیکار هستید و دائماً با این وسیله سر و کار دارید باید یک دریل حرفهای انتخاب کنید که تمامی ویژگیهای مورد نیازتان را داشته باشد.
سه نظام
یکی از اصلیترین اجزای دریل برقی سه نظام است. سه نظام در جلوی دریل قرار گرفته و سری و انواع مته روی آن سوار میشود. آنچه در راهنمای خرید دریل، اهمیت دارد اندازه سه نظام است که سایزبندیهای مختلف دارد. رایجترین اندازه سه نظام 10 میلیمتر و 13 میلیمتر است که روی بدنه آن حک میشود. سه نظام 10 میلیمتری برای انجام کارهای سبک و خانگی مناسب است و از سه نظام 13 میلیمتری برای کار کردن روی سطوح سخت استفاده میشود.
نکته دیگر اینکه، سه نظامها دو نوع اتوماتیک و آچاری دارند. در مدلهای آچارخور برای باز و بسته کردن سه نظام به آچار نیاز دارید. سه نظام آچارخور گیرایی بهتری دارد اما مدل اتوماتیک بدون نیاز به آچار و با دست شل و محکم میشود. اگر کار شما به گونهای است که به طور مرتب باید از متههایی با سایز مختلف استفاده کنید، کار کردن با سه نظام اتوماتیک بی دردسر و راحتتر است.
قدرت موتور
قدرت موتور دریل یکی از فاکتورهای بسیار مهم در خرید این ابزار است. برای اینکه دریل مناسبتان را انتخاب کنید باید بدانید که برای چه کارهایی میخواهید دریل بخرید. آیا کار شما سوراخکاری بتن و قطعات محکم است یا نصب پیچ و مهرههای ساده پرده؟ پاسخ به این سؤال مشخص میکند که قدرت موتور دریل شما چقدر باشد. در دریلهای برقی قدرت موتور با وات نشان داده میشود. هرچه این مقدار بالاتر باشد قدرت این ابزار هم بیشتر است.
نکته: برای انجام کارهای ساده خانگی نیازی به دریل با قدرت موتور بالا ندارید. یک دریل معمولی هم کارتان راه میاندازد و نیازی نیست هزینه بیشتری بابت خرید یک دریل پرقدرت بپردازید. اما برای کارهای سنگین باید دریل با موتور گیربکسی بخرید که قدرت و سرعت بالاتری دارد.
مته
انتخاب مته مناسب برای دریل نکته مهمی است که گاهی از آن غفلت میشود. در حال حاضر متههای مختلفی در اندازه و جنسهای متنوع در بازار موجود است. مته مناسب با توجه به سطح و نوع کاری که میخواهید روی آن انجام دهید انتخاب میشود. انتخاب مته نامناسب باعث آسیب دریل یا سطوح میشود.
متههای دریل برقی دو نوع الماسه و فولادی دارند. متههای فولادی مقاومت خوبی دارند، اما برای انجام کارهای سبک مثل سوراخکاری چوب، پلاستیک و فلز مناسب هستند. متههای الماسه مقاومت بسیار بیشتری دارند و در ساخت آنها از ترکیبات کربن استفاده شده است. این مدل متهها برای کار کردن روی سطوح بسیار محکم مثل سنگ و بتن کاربرد دارند.
بدنه ارگونومیک
در زمان انتخاب دریل برقی به بدنه آن توجه کنید. بدنه دریل باید ارگونومی مناسبی داشته باشد. این قسمت باید به گونهای طراحی شده باشد که در زمان استفاده کمترین میزان فشار و خستگی دست را به همراه داشته باشد.
دسته دریل
علاوه بر بدنه دریل باید دسته آن را هم بررسی کنید. دسته دریل باید محکم و بدون لغزش روی دست سوار شود و فشار به راحتی به نقطه مورد نظر وارد شود. راحت بتوانید آن را در دست بگیرید و ساعتهای طولانی با آن کار کنید.
دسته دریلهای موجود در بازار به دو مدل تی شکل و تفنگی تقسیم میشود. در مدل تی، دسته دریل در قسمت مرکزی آن قرار دارد و در زمان کار کردن فشار کمتری به مچ وارد میشود. نوع دیگر دریل دسته تفنگی است که دسته در قسمت انتهایی قرار دارد. از این مدل دریل برای انجام کارهای سنگین استفاده میشود.
ابعاد و وزن
دریل وسیلهای است که گاهی برای ساعتهای طولانی مورد استفاده است. درنتیجه ابعاد و وزن این ابزار اهمیت پیدا میکند. قدرت دریل با وزن آن ارتباط مستقیم دارد. هرچه قدرت دریل انتخابی شما بیشتر باشد وزن آن هم به مراتب بالاتر میرود.
برای انجام کارهای خانگی دریلهای بین 1 تا 2 کیلو مناسب است. اما به طور کلی انتخاب ابعاد و وزن دریل به نوع کار و البته توان بدنی شما دارد. اگر مچ دست شما قوی نیست ممکن است کار کردن با یک دریل سنگین وزن باعث آسیب به دست و گردن شما شود.
سرعت چرخش
ویژگی دیگری که در خرید دریل برقی مهم است سرعت چرخش دستگاه است. سرعت دریل مقدار نیرویی که به سطوح مختلف وارد میشود را نشان میدهد. بهترین دریل دریلی است که قابلیت تنظیم سرعت داشته باشد. قابلیت گردش به صورت ساعتگرد و پادساعتگرد نیز مزیت مهمی است.
سرعت چرخش دریل به دو شکل کمتر از ۴۰۰ دور و بالاتر از ۷۰۰ دور در دقیقه وجود دارد. از سرعت کمتر از 400 دور برای انجام کارهای سبک و از سرعت بالاتر از 700 دور برای انجام کارهای سنگین و حرفهای استفاده میشود.
گشتاور
نیروی چرخش دریل یا گشتاور نیز از پارامترهای مهم در یک دریل برقی است. گشتاور مقدار نیروی وارد شده به جسم است و در بعضی دریلها بین20 تا 30 حالت دارد. برای کار روی سطوح مختلف لازم است گشتاور دریل را متناسب با همان کار تنظیم کنید. برای انجام کارهای سنگین به گشتاور بیشتری نیاز دارید. البته در ابتدای کار باید با گشتاور کم آغاز کنید و سپس آن را بالا ببرید. زیرا اعمال فشار بیشتر باعث آسیب سطح و شکسته شدن آن میشود.
جنس و طول کابل
زمانی که از پریز برق به عنوان منبع تغذیه استفاده میکنید طول سیم دریل حرکت شما را محدود میکند. باید با توجه به فاصله محل کارتان تا پریز متراژ سیم مورد نیاز را محاسبه کنید. غیر از طول سیم، جنس آن هم اهمیت دارد. کابلی را انتخاب کنید که باکیفیت باشد و به زودی ترک نخورد و آسیب نبیند.
برند سازنده
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در انتخاب دریل برقی معتبر بودن برند سازنده آن است. این روزها برندهای مختلفی دریل برقی تولید میکنند و با کیفیت و قیمتهای مختلف به فروش میرسانند. بهتر است برندی را انتخاب کنید که شناخته شده باشد و از نظر کارایی و کیفیت امتحان خود را پس داده باشد. از بهترین برندهای دریل برقی موجود در بازار میتوان بوش، ماکیتا و رونیکس را معرفی کرد.
قیمت
بیشترین سؤال خریداران در خصوص قیمت دریل برقی است. واقعیت این است که نمیتوان قیمت ثابتی برای دریل برقی گفت. چرا که این مورد با توجه به عواملی مثل برند تولیدکننده، کیفیت ساخت و همچنین امکانات جانبی دریل مشخص میشود. فراموش نکنید که خرید یک دریل معتبر با قیمت بالاتر بهتر است از خرید یک دریل بیکیفیت که پس از مدتی از کار میافتد و انگار پولتان را دور ریختهاید.
گارانتی و ضمانت پس از فروش
همه ابزارآلات برقی ممکن است به دلایل مختلف آسیب ببینند و نیاز به تعمیر پیدا کنند. دریل برقیای را انتخاب کنید که گارانتی و خدمات پس از فروش داشته باشد. در صورتی که دریل قبل از تاریخ انقضای گارانتی دچار خرابی شود میتوانید بدون پرداخت هزینه آن را تعمیر کنید.
نکته مهم دیگری که در رابطه با گارانتی وجود دارد این است که معمولاً برندهای معتبر که از کیفیت محصولاتشان مطمئن هستند برای آنها گارانتی در نظر میگیرند. درنتیجه خرید یک دریل با ضمانت منطقیتر است.
سایر امکانات دریل
مهمترین ویژگیها در انتخاب دریل را گفتیم. علاوه بر اینها، برخی دریلها امکانات جانبی دیگری هم دارند که مزیت به حساب میآید. داشتن کیف حمل و نقل، انواع مته و سرمته، چراغ ال ای دی و… جزو این امکانات جانبی هستند.
سخن پایانی
دریل برقی یکی از محبوبترین و پرکاربردترین ابزارآلات است که هم افراد معمولی و هم افراد حرفهای از آن استفاده میکنند. با توجه به نیاز متنوع و تفاوت کارهایی که با این وسیله انجام میشود مدلها و امکانات مختلفی دارد. بنابراین لازم است قبل از اینکه سراغ خرید دریل برقی بروید با پارامترهای مهم این وسیله آشنایی کافی داشته باشید.
در این مطلب مهمترین نکاتی که در خرید دریل باید در نظر بگیرید را تکتک باهم بررسی کردیم. اگر درباره برخی ویژگیها ابهام دارید و یا تجربهای در زمینه خرید دریل دارید در بخش نظرات با خوانندگان ما در میان بگذارید.