سس آلفردو یکی از محبوب ترین سس های ایتالیایی است که در تهیه پاستا به کار می رود. این سس از ترکیبی از خامه، شیر، پنیر پارمزان و دیگر مواد اولیه تهیه می شود و به غذا عطر و طعم ویژه ای می بخشد. این سس دارای کاربردهای مختلفی است و طرفداران زیادی دارد. در برخی روش های تهیه این سس، قارچ یا مرغ نیز به سس اضافه می شوند تا طعم و بافت غذا را دلپذیرتر کنند. این سس در حالت داغ سرو می شود. همچنین، برای تزئین و طعم دهی بیشتر می توان از جعفری خرد شده نیز استفاده کرد. در ادامه به طرز تهیه سس و پاستای آلفردو می پردازیم.
طرز تهیه پاستا پنه آلفردو
پاستا پنه به نوعی پاستا اشاره دارد که معمولا به همراه سس آلفردو سرو می شود. این پاستا به صورت نودل های کوتاه و نازک تهیه می شود و با سس آلفردو پوشانده می شود. مواد لازم برای تهیه پاستا پنه آلفردو برای دو نفر به شرح زیر است:
- پاستا پنه: ۲۰۰ گرم
- سینه مرغ: ۲۰۰ گرم (به صورت برشته شده)
- قارچ: ۶ عدد (به صورت خرد شده)
- شیر: ۱ لیوان
- خامه: ۲۰۰ گرم
- پنیر پارمزان: ۴ قاشق غذاخوری (رنده شده)
- سیر: ۱ حبه (رنده شده یا خرد شده)
- کره: ۲۵ گرم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- آویشن: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)
در یک قابلمه بزرگ، مقداری را به جوش آورید و سپس به آن نمک اضافه کنید. سپس پاستا را به آب جوش اضافه کرده و طبق دستور پخت روی بسته، آن را بپزید و سپس آبکش کنید. پاستا را در ظرف نگهداری کنید. در یک ماهیتابه، کره را با حرارت ملایم ذوب کنید. سیر خرد شده را به کره اضافه کرده و به مدت 1-2 دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود. در این مرحله باید از سوختن سیر جلوگیری کنید و آن را تا طلایی شدن تفت دهید.
خامه و شیر را به محتویات ظرف اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید. از حرارت ملایم استفاده کنید و اجازه دهید به مدت 2-3 دقیقه به آرامی بپزد.
در مرحله بعد، پنیر پارمزان را به سس اضافه کرده و با هم مخلوط کنید تا پنیر ذوب شود و سس غلیظ تر شود. می توانید مقداری از پنیر را برای تزئین پاستا نگه دارید. سس را با نمک و فلفل سیاه طعم دار کنید. در این مرحله به ذائقه خودتان بستگی دارد که چقدر نمک و فلفل می خواهید اضافه کنید.
پاستا را به سس اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا پاستا به طور یکنواخت با سس ترکیب شود. پاستا را در ظرف سرو و با پنیر پارمزان رنده شده تزئین کنید.
طرز تهیه پاستا آلفردو بدون خامه
برای تهیه پاستا آلفردو می توان آن را بدون استفاده از خامه نیز درست کرد. در ادامه به دستور پخت پاستا آلفردو بدون خامه می پردازیم. مواد لازم:
- ۲۰۰ گرم پاستا
- ۲عدد سینه مرغ، خرد شده
- ۲ پیمانه قارچ، خرد شده
- ۴ قاشق غذاخوری کره
- ۴ قاشق غذاخوری آرد
- ۳ پیمانه شیر
- نصف پیمانه آب مرغ
- ۴ حبه سیر، خرد شده یا ۲ قاشق چایخوری پودر سیر
- پنیر پارمزان، تازه رنده شده
- نمک و فلفل به میزان لازم
در یک قابلمه بزرگ، مقدار مناسبی آب را برای جوشاندن پاستا آماده کنید و با نمک آن را به جوش آورید. پاستا را به آب در حال جوش اضافه کنید و بپزید و سپس آبکش کنید. در همین حین، در یک تابه بزرگ، کره را حرارت دهید و مرغ خرد شده را اضافه کنید. آن را تفت دهید تا اطراف آن طلایی شود.
قارچ را به مرغ اضافه کنید و به آرامی تفت دهید تا قارچها نرم شوند. آرد را به تابه اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه آن را بپزید تا رنگ آرد تغییر کند. در مرحله بعد شیر را به آرد اضافه کنید و آن را هم بزنید تا سس آلفردو شما غلیظ شود. حالا نوبت به اضافه کردن آب مرغ و سیر به سس است. بعد از این کار، مواد را هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. پاستا آبکش شده را به سس اضافه کنید و هم بزنید تا به طور یکنواخت با سس مخلوط شود. سپس نمک و فلفل به میزان لازم اضافه کنید و باز هم به خوبی هم بزنید تا در کل مواد پخش شوند. پاستا آلفردو را در بشقاب های دلخواه خو سرو کنید و روی آن پنیر پارمزان تازه رنده شده پخش کنید. حالا پاستای شما حاضر است!
با اضافه کردن آویشن به سس آلفردو، می توانید طعم بی نظیری به آن ببخشید. همچنین، برای رقیق کردن سس می توانید از آب به جای شیر استفاده کنید. علاوه بر این، می توانید از مواد دیگری مانند قارچ یا گوشت پخته و تکه تکه شده به جای مرغ استفاده کنید و با اضافه کردن جعفری به سس، طعم و عطری متفاوت برای پاستا آلفردو خود ایجاد کنید.