عفونت لثه به وضعیتی گفته میشود که باعث التهاب و درد لثه میشود. این بیماری معمولا به علت تجمع پلاک در این قسمت بروز پیدا میکند. پلاک یک لایه نرم و بی رنگ است که شامل باکتریهای مختلفی است. این پلاک روی سطح دندانها و در اطراف آن تجمع میکنند و به مرور زمان باعث بروز عوارض مختلف می شود. اگر پلاک به مدت طولانی بر روی دندان باقی بماند، باعث التهاب لثه میشود. در نتیجه، این ناحیه قرمز و عفونی میشوند که خونریزی و درد شدیدی را به همراه دارد. در بدترین حالت ممکن نیز باعث ایجاد عفونت و لق شدن دندان ها می شود. عوامل دیگری همچون عوامل ژنتیکی، سیگار کشیدن، دیابت و تغذیه نامناسب نیز میتوانند در بروز چنین وضعیتی موثر باشند.
برای بهبود این وضعیت، معمولا روش های درمانی مختلفی وجود دارد اما گاهی اوقات با مصرف برخی دارو ها و یا انجام روش های ساده، می توان عفونت آن را بهبود بخشید. برخی از این روش ها شامل مصرف آنتی بیوتیک ها و مکمل های غذایی است. در هر صورت برای برطرف شدن عفونت لثه و جلوگیری از عود مجدد آن، مراجعه به پزشک و جویا شدن علت این مشکل ضروری است.
چرک خشک کن قوی برای عفونت لثه
معمولا استفاده از چرک خشک کنها برای درمان عفونت لثه توصیه نمیشود. چرک خشک کنها میتوانند باعث تحریک و ایجاد آسیب شوند و باعث بروز عفونت بیشتر گردند. درمان این نوع عفونت باید با مراجعه به دندانپزشک آغاز شود. پزشک ممکن است برای شما یک محلول آنتی بیوتیکی و یا داروهای ضد التهابی به صورت خوراکی یا تزریقی را تجویز کند. همچنین، پاکسازی دندانها و به دنبال آن، مراقبتهای بهداشتی منظم در خانه میتوانند به بهبود عفونت لثه کمک کنند.
درمان عفونت لثه در خانه
عفونت لثه یک بیماری شایع مربوط به دندان است که در صورت عدم درمان، می تواند باعث تخریب بافت آن، تغییرات در ساختار استخوان و در نتیجه، افتادن دندان شود. در اینجا به برخی روشهای درمانی برای عفونت لثه در خانه می پردازیم.
- بهداشت دهان:
اولین قدم در درمان عفونت لثه، بهداشت دهان است. تمیز کردن دندانها از پلاک و سایر رسوبات، مانع از تجمع باکتریها و پیشگیری از بروز عفونت میشود. برای بهداشت دهان، باید دندانها را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید.
- استفاده از نخ دندان:
استفاده از نخ دندان میتواند به پاک کردن مناطقی که مسواک به آنها دسترسی ندارد، مانند فضای بین دندانها، کمک کند. برای استفاده از نخ دندان باید نخ را با دقت بین دندانها حرکت داده و با باز و بسته کردن دهان، نخ را به طور کامل از بین دندانها عبور داد.
- استفاده از آنتیبیوتیکهای موضعی:
دندانپزشک ممکن است برای درمان عفونت لثه، آنتیبیوتیکهای موضعی مانند ژل کلیندامایسین را تجویز کند. این داروها به طور موثر با باکتریهای موجود در لثه و دندانها مقابله میکنند.
- مصرف غذاهای سالم:
مصرف غذاهای سالم شامل سبزیجات و میوهها، محصولات لبنی، ماهی، گوشت، و غلات کامل میتواند به بهبود وضعیت لثه کمک کند.
- استفاده از محلولهای طبیعی:
محلولهای طبیعی مانند آب نمک، روغن درخت چای و گیاهان دارویی مانند چای سبز و آلوئه ورا میتوانند به درمان عفونت لثه کمک کنند. استفاده از آب نمک برای شستشوی دهان و استفاده از روغن درخت چای به عنوان ضدعفونی کننده طبیعی برای پاکسازی دهان میباشد. همچنین، استفاده از گیاهان دارویی مانند چای سبز و آلوئه ورا به عنوان محلول یا ژل موضعی نیز میتوانند در درمان این مشکلات موثر باشند.
- استفاده از بخورهای دهانی ضد التهاب:
بخورهای دهانی ضد التهاب مانند کلروهگزیدین، هیدروژن پراکسید و بتادین میتوانند به کاهش التهاب لثه و از بین بردن باکتریها کمک کنند. با این حال، در استفاده از این بخورهای دهانی باید دقت کرد و به دستور دندانپزشک عمل کرد.
مصرف چه قرصی برای عفونت لثه مناسب است
تجویز دارو برای عفونت لثه باید توسط پزشک دندانپزشک صورت گیرد. در صورتی که علائم این عفونت را دارید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا داروی مناسب برای شما را تجویز کند. در برخی موارد، دندانپزشک ممکن است برای درمان عفونت لثه، آنتیبیوتیکهای خوراکی مانند آموکسی سیلین، مترونیدازول، داکسی سایکلین و آزیترومایسین را تجویز کند. این داروها به طور موثر با باکتریهای موجود در لثه و دندانها مبارزه میکنند و به بهبود علائم عفونت کمک میکنند.
داروهای ضد التهابی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن نیز می توانند تاثیر زیادی در بهبود عفونت داشته باشند. در هر صورت، عفونت لثه می تواند به دلایل مختلفی صورت گیرد. بنابراین، قبل از مصرف هرگونه دارو برای درمان، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید و توصیههای او را در این زمینه رعایت کنید.