میوهها گروهی از محصولات غذایی با فیبر بالا هستند که به دلیل تنوع بالا و داشتن انواع مواد لازم برای بدن، علاقمندان بسیاری دارند. فیبر، آنتیاکسیدان و انواع ویتامینها را میتوان در میوهها یافت. این مواد برای پیشگیری از بیماری، حفظ سلامت بدن، حفظ کیفیت پوست، مو و غیره لازمند.
میوههای خشک ماندگاری بالاتری دارند به همین دلیل محبوب هستند. همچنین باید بدانید خواص میوه خشک برای سلامتی بسیار زیاد میباشد که همین موضوع اهمیت استفاده از میوههای خشک را افزایش داده است.
در واقع، خشک کردن میوهها از دیرباز در فرهنگ مردم به عنوان یکی از روشهای مهم حفظ غذا شناخته شده است. این فرآیند نه تنها به ما این امکان را میدهد که میوهها را برای مدت طولانیتری نگه داریم، بلکه خواص و مزه آنها را نیز حفظ میکند. خشک کردن گلابی نیز از همین روشهای باستانی است که به ما این امکان را میدهد که از این میوه شیرین و مغذی برای مدت زمان بیشتری استفاده کنیم. فرایند خشک کردن، همچنین به ما یادآوری میکند که در دنیای امروزی پر از فناوری و تکنولوژی، استفاده از روشهای ساده همچنان ارزشمند و کارآمد است.
در مورد خشک کردن گلابی چه میدانید؟
برخی از میوهها مانند سیب و گلابی به دلیل آنزیمهای خاص در مجاورت هوا اکسید شده و سیاه میشوند. برای جلوگیری از این موضوع، نیاز است روند خشک کردن میوه را به درستی انجام دهیم و از هیچ نکتهی کوچکی چشم پوشی نکنیم. برای خشک کردن گلابی، روشهای مختلفی در مقیاس صنعتی و خانگی وجود دارد. در ادامه به این روشها خواهیم پرداخت.
- خشک کردن با نور خورشید
در این روش سنتی، میوهها را ورقه ورقه کرده و در معرض نور خورشید قرار میدهند. در این روش لازم است میوهها پشت و رو شوند. همچنین به دلیل زمان طولانی کار، میوهها سیاه میشوند.
- استفاده از فر
استفاده از فر یک روش خانگی است که در آن ورقههای میوه را روی یک ورق آلومینیومی قرار میدهند تا حرارت فر آن را خشک کند. در این روش نیز میوهها باید پشت و رو شوند در غیر این صورت میسوزند.
- استفاده از دستگاه خشک کن
دستگاههای خشک کن میوه دارای تنظیمات دما و زمان مناسب برای خشک کردن هستند. با قرار دادن میوهها در این دستگاهها، میتوانید به راحتی آنها را خشک کنید.
نکات کلی برای خشک کردن گلابی
- برای خشک کردن گلابی، از میوههای رسیده و سالم استفاده کنید.
- میوهها را به صورت ورقههای نازک برش دهید. ضخامت ورقهها باید به اندازهای باشد که در عرض چند ساعت خشک شوند.
- اگر از فر برای خشک کردن گلابی استفاده میکنید، دمای فر را روی ۱۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- میوهها را هر چند ساعت یک بار پشت و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند.
جلوگیری از سیاه شدن گلابی خشک با آبلیمو طبیعی
استفاده از آبلیمو یک روش طبیعی و موثر برای جلوگیری از سیاه شدن گلابی در فرآیند خشک کردن است. آبلیمو، به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی، میتواند از اکسیداسیون میوه جلوگیری کند. برای استفاده، میتوانید آبلیمو را با آب مخلوط کرده و گلابیهای خود را قبل از خشک کردن در این محلول قرار دهید. این عمل باعث میشود که گلابیها از اکسیداسیون محافظت شده و در طول فرآیند خشک کردن، سیاه نشوند.