سرکه سیب یکی از انواع چاشنیهای خوشمزهای است که برای طبخ انواع غذا و تهیه ترشی و غذاهای خوشمزه مورد استفاده قرار میگیرد. سرکه سیب به دلیل داشتن ترکیبات مفید، میتواند تاثیر زیادی روی سلامت عمومی بدن داشته باشد. به همین خاطر این نوع سرکه ترش مزه، فقط برای طعمدار کردن غذاهای مختلف مورد استفاده قرار نمیگیرد و میتواند خواص درمانی زیادی نیز داشته باشند. اگر قصد مصرف سرکه سیب را دارید، با ما همراه باشید تا شما را با خواص سرکه سیب و تاثیر آن روی سلامت عمومی بدن آشنا کنیم.
خواص سرکه سیب در طب سنتی چیست؟
در طب سنتی، گیاهان دارویی مختلفی وجود دارند که میتوانند برای حفظ سلامت عمومی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند. سیب یکی از میوههای پرفایده است که در طب سنتی از آن استفادههای بسیار زیادی میشود. نه تنها سیب، بلکه فرآوردههای آن نیز میتوانند روی سلامت عمومی بدن تاثیر مثبتی داشته باشند. یکی از این فرآوردهها، سرکهای است که از سیب به دست آمده و طعم ترشی دارد.
سرکه سیب برای طعمدار کردن غذاهای مختلف، به عنوان یک چاشنی خوشمزه، مورد استفاده قرار میگیرد. اما طعم و مزه آن، تنها ویژگی مثبت این سرکه نیست. بلکه میتوان این ماده غذایی خوشمزه را با اهداف درمانی نیز مورد استفاده قرار داد. در طب سنتی، از سرکه سیب استفاده زیادی میشود. به طوری که خواص آن در طب سنتی، بسیار متنوع بوده و میتوان این سرکه را به عنوان پرفایدهترین سرکه در طب سنتی شناخت.
طبع سرکه سیب
سرکه سیب به عقیده متخصصین طب سنتی، دارای طبع سرد و خشک است. به همین خاطر مصرف آن برای افرادی که دارای طبع گرم هستند، بسیار مفید خواهد بود. با این حال، مصرف بیش از حد سرکه سیب نیز به دلیل طبع سردی که دارد، میتواند باعث بیحالی و بیحسی و خستگی جسمانی شود.
تاثیر سرکه سیب بر درمان کبد چرب
کبد چرب یکی از بیماریهای مزمنی است که متاسفانه افراد زیادی به دلیل مصرف غذاهای نامناسب، مصرف الکل و یا سایر مشکلات جسمی، به آن مبتلا میشوند. افرادی که به موقع کبد چرب را درمان نکنند، ممکن است با مشکلات بسیار زیاد جسمی مواجه گردند؛ در این صورت میتوانند تاثیر زیادی روی سلامت جسمی داشته باشند.
خواص سرکه سیب برای کبد چرب باعث شده تا بسیاری از متخصصین طب سنتی به افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، توصیه کنند که از سرکه سیب استفاده نمایند. چرا که سرکه سیب میتواند به دفع سموم در بدن کمک کند و باعث حذف چربیهای تجمع یافته در بدن نیز شود. از این رو برای بهبود عملکرد کبد و پیشگیری از ابتلا به کبد چرب، میتوان از این سرکه استفاده کرد. همچنین سرکه سیب میتواند برای درمان ورم کبد نیز مورد استفاده قرار گیرد.
طرز استفاده از سرکه سیب برای درمان کبد چرب
سرکه سیب یک ترکیب اسیدی است و نباید بیش از حد برای درمان کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد. اگر قصد بهرهمندی از خواص سرکه سیب برای درمان چربی کبد را دارید، میتوانید از مقدار کم این سرکه استفاده کنید؛ البته به مرور زمان مصرف این سرکه را افزایش دهید. حداکثر مقدار مجاز مصرف روزانه این سرکه 2 قاشق غذاخوری است و پیشنهاد میکنیم که بیش از این مقدار از این نوع سرکه استفاده نکنید.
بهترین زمان مصرف سرکه سیب برای کبد چرب، صبحها به صورت ناشتا است. به شرطی که پس از مصرف این سرکه با مشکل خاصی از جمله رفلاکس معده یا سوزش معده مواجه نشوید. در ابتدا با مصرف 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب شروع کنید و سپس مصرف خودتان را به اندازه 2 قاشق غذاخوری افزایش دهید. میتوانید این سرکه اسیدی را برای کاهش غلظت در آب حل کرده و میل نمایید.
خواص سرکه سیب برای قلب
با وجود پیشرفتهای بسیار زیادی که در زمینه درمان بیماریهای قلبی شده است، باز هم بیماریهای قلبی و عروقی یکی از بیماریهای رایج در جهان و دلیل اصلی مرگ و میر هستند. پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، بهترین راه برای جلوگیری از مرگ ناشی از این بیماریها است. اگر چه داروهای شیمیایی زیادی برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی وجود دارند، اما به هر حال، مصرف این داروها نیز میتواند عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد.
یکی از خواص سرکه سیب برای بدن، درمان بیماریهای قلبی و عروقی و یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها است. این ماده دارای یک نوع اسید به نام استیک اسید است که میتواند باعث کنترل کلسترول خون و پیشگیری از گرفتگی عروق به دلیل بالا بودن کلسترول خون شود. یکی دیگر از ترکیبات اسیدی موجود در سرکه سیب که تاثیر زیادی روی سلامت قلب دارد، اسید کلروژنیک است. این اسید یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که میتواند از اکسیده شدن کلسترول جلوگیری کند.
به غیر از کاهش کلسترول خون، سرکه سیب برای کنترل فشار خون نیز موثر است. به همین خاطر ریسک سکته قلبی و مغزی در اثر افزایش فشار خون با مصرف این سرکه کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین، این ماده غذایی اسیدی میتواند با ترکیبات خاص خود، به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای درمان بیماریهای قلبی و پیشگیری از ابتلا به این بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
خواص سرکه سیب برای لاغری
افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای قلب، سکته مغزی و دیابت در اثر چاقی، امری اجتناب ناپذیر است. به همین خاطر افرادی که دچار اضافه وزن هستند، حتما باید با مصرف ترکیبات مفید اضافه وزن خود را کنترل کرده و شاهد تناسب اندام خود باشند.
سرکه سیب برای لاغری نیز موثر است. افرادی که دچار اضافه وزن هستند، میتوانند در کنار داشتن رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم، از سرکه سیب نیز برای کنترل وزن خودشان استفاده کنند. به عقیده طب سنتی، این سرکه چربی سوزی را افزایش داده و میتواند باعث کاهش کلسترول خون شود. همچنین افرادی که به دلیل داشتن اشتهای کاذب، نمیتوانند وزن خودشان را کاهش دهند، میتوانند با مصرف مقداری عسل و این سرکه اشتهای کاغذ خودشان را نیز درمان کنند.
تاثیر سرکه سیب بر سلامت مفاصل
رفع التهاب موجود در مفاصل و درد ناشی از آن، مخصوصا برای افراد با سنین بالا، یکی از خواص سرکه سیب است. این نوع سرکه میتواند باعث کنترل زانو درد شده و از تشدید التهاب در بدن جلوگیری کند. به همین خاطر، افرادی که شاهد تورم مفاصل، آرتریت و بیماریهای مشابه هستند، میتوانند با مصرف سرکه سیب تا حد زیادی این علائم را کاهش دهند.
برای کاهش درد ایجاد شده در مفاصل، میتوان این سرکه را به صورت موضعی نیز مورد استفاده قرار داد. همچنین مصرف خوراکی آن برای کاهش التهاب و درد در مفاصل موثر است.
خواص سرکه سیب برای پوست
پوست اولین سد دفاعی بدن است که علاوه بر محافظت از ارگانها و بافتهای مختلف بدن، میتواند تاثیر زیادی روی زیبایی نیز داشته باشد. سرکه سیب برای زیبایی و سلامت پوست بسیار موثر بوده و میتواند باعث پاکسازی پوست نیز شود. کافیست که هر روز مقداری سرکه سیب رقیق شده را روی پوست بزنید تا تمامی آلودگیها و سلولهای مرده از روی پوست برداشته شوند.
همچنین این سرکه به دلیل داشتن ترکیبات ضد باکتریایی، میتواند تاثیر زیادی روی رفع آکنههای پوستی داشته باشد. با مصرف این سرکه میتوانید لکههای ایجاد شده روی پوست را درمان کنید و شاهد زیبایی پوست خودتان باشید.
کلام آخر
سرکه سیب با طبع سرد برای بیماران با طبع گرم، بسیار مفید است. در طب سنتی، برای کبد چرب، لاغری و سلامت پوست، مصرف سرکه سیب توصیه میشود. با این حال، مصرف بیش از حد این نوع سرکه، منجر به ضعف و سستی خواهد شد.