پنجشنبه , 13 اردیبهشت 1403 - 5:04 قبل از ظهر

معجون گرم برای طبع سرد

 

معجون گرم برای طبع سرد یکی از راه‌های اصلاح طبع و تعادل بدن در طب سنتی است. معجون یکی از خوشمزه‌ترین وعده‌های ایرانی محسوب می‌شود. معجون به طور معمول دارای طبع گرمی است و برای مصرف در میان‌وعده‌های عصر یا بعد از تمرین در باشگاه، به همراه پروتئین وی، توصیه می‌شود. در اینجا، ما قصد داریم نحوه تهیه معجون با طبع گرم را آموزش دهیم. پس با ما همراه شوید.

طرز تهیه انواع معجون با طبع گرم

معجون، یک میان وعده یا دسر خوشمزه و مقوی است که ترکیبی از موادی مانند شیر، پودر مغزیجات، خرما و عسل را در بر می‌گیرد. این ترکیبات مغذی، حاوی پروتئین، کربوهیدرات، فیبر و ویتامین‌ها است و می‌تواند به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک کند. معجون را می‌توان به صورت گرم یا سرد سرو کرده و با مغزیجات و میوه‌های مختلف تزئین کرد. این دسر خوشمزه، مناسب برای همه افراد از جمله کودکان و بزرگسالان است.

طرز تهیه معجون هفت مغز

معجون هفت مغز یک گزینه سالم و لذیذ برای میان‌وعده یا دسر است که از ترکیب هفت نوع مغز و عسل به دست می‌آید. این معجون به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، برای سلامتی بسیار مفید است. مواد لازم برای تهیه این معجون شامل موارد زیر است:

  • ۱۰ عدد مغز بادام
  • ۵ عدد بادام هندی
  • ۵ عدد بادام‌زمینی
  • ۴ عدد مغز گردو
  • ۷ عدد مغز پسته
  • ۷ عدد خرما
  • ۳ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر نارگیل
  • کنجد به مقدار لازم
  • ۲ عدد موز
  • نصف لیوان گلاب
  • ۲ لیوان آب
  • ۱ قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده (کم ‌و زیاد کردن زعفران بستگی به سلیقه دارد.)

برای تهیه معجون هفت مغز، به مراحل زیر عمل کنید:

  • خرماها را در آب خیس کرده و پوست و هسته آنها را پس از ۱۵ دقیقه جدا کنید.
  • تمام مواد را به جز عسل و پودر نارگیل در مخلوط‌کن بریزید و مخلوط کنید.
  • عسل را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب شوند.
  • معجون را در لیوان‌های سرو بریزید و با پودر نارگیل و کنجد تزیین کنید.

هرچند که این معجون برای اکثر افراد مفید است، اما باید توجه داشت که برای افراد دیابتی، حساسیت به مغزیجات، و مبتلایان به سنگ کلیه توصیه نمی‌شود.

معجون خرمایی

مواد لازم برای تهیه معجون خرمایی

  • خرما۱۵۰ گرم
  • مغز پسته۵۰ گرم
  • مغز بادام ۵۰ گرم
  • مغز گردو ۵۰ گرم
  • پودر نارگیل نصف پیمانه
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • نمک به مقدار لازم

ابتدا هسته‌های خرماها را جدا کنید و سپس پوست آنها را بگیرید. خرماها را در مخلوط‌کن بریزید و نمک، دارچین و وانیل را روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. سپس مغز پسته، مغز بادام، مغز گردو و پودر نارگیل را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک ماده کاملاً یکدست ایجاد شود. در این مرحله روی سطح یک سینی دارای لبه یا یک قالب، کاغذ روغن بگذارید و بعد مخلوط را روی آن بریزید. با پشت یک قاشق خیس مخلوط را داخل سینی یا قالب به‌صورت یکدست پهن کنید. معجون را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. پس از ۳۰ دقیقه، سینی یا قالب را از یخچال خارج کنید و با چاقو یا قالب طرح‌دار، معجون خرما را خرد کنید.

طرز تهیه معجون با کره بادام‌زمینی

بادام زمینی یکی از مغزیجات پرطرفدار و خوشمزه است که سرشار از پروتئین، چربی‌های سالم و آنتی‌اکسیدان‌ها است. این ماده غذایی را می‌توان به‌عنوان یک میان‌وعده یا صبحانه مغذی و مقوی مصرف کرد. این معجون ساده و خوشمزه را می‌توانید در عرض چند دقیقه در منزل تهیه کنید.

مواد لازم

  • 2 عدد موز رسیده
  • 5 عدد خرما بدون هسته
  • 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
  • 10 عدد مغز دلخواه (مثل گردو، پسته، بادام، فندق، …)
  • نصف فنجان شیر (شیر گیاهی هم می‌توانید استفاده کنید)

طرز تهیه

  • ابتدا موز و خرما را در مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • سپس کره بادام زمینی را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
  • در مرحله بعد، مغزهای دلخواه را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • در آخر شیر را اضافه کنید و مخلوط را تا زمانی که یکدست شود، میکس کنید.

برای تهیه این معجون می‌توانید از موز یخ‌زده استفاده کنید تا معجون غلیظ‌تر و خنک‌تر شود. اگر رژیم دارید، می‌توانید از شیر بدون چربی یا شیر گیاهی استفاده کنید. همچنین، می‌توانید مقدار کره بادام زمینی را به دلخواه خودتان کم یا زیاد کنید.

در این مقاله، برای شما رسپی معجون های سالم و مناسب را آورده‌ایم که می‌توانید با خیال راحت و بدون نگرانی از اضافه‌وزن، از آن ها لذت ببرید. اما اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید با اضافه‌کردن بستنی و خامه، معجون خود را پرکالری‌تر و با طعم شیرین‌تری تهیه کنید. میزان استفاده از مغزیجات، عسل و زعفران در دستورهای بالا کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد.

 

 

 

مطلب پیشنهادی

کجای قارچ را نباید خورد

    از دیرباز، انسان ها از قارچ ها به عنوان منبع غذایی و دارویی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *