جمعه , 10 فروردین 1403 - 3:32 قبل از ظهر

سیاه دانه برای چی خوبه

سیاه دانه نام دانه های گیاهی است که اغلب در جنوب اروپا، جنوب غربی آسیا و خاورمیانه رشد می کند، این گیاه با نام های دیگری مثل زیره سیاه، گشنیز رومی و … به بازار عرضه می شود. سیاه دانه قدمت بسیار بالایی دارد و از گذشته تا به امروز مردم از آن برای تولید انواع دارو و درمان برخی بیماری ها استفاده می کنند. سیاه دانه دارای خواص بسیاری است و به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و … فواید درمانی بالایی دارد. در واقع ترکیبات موجود در سیاه دانه به محافظت بدن در برابر بیماری های مزمن و آسیب های سلولی کمک می کند از این رو بسیار حائز اهمیت است.

سیاه دانه منبع غنی از کلسیم، آهن، روی، تیامین، فسفر، اسید فولیک، نیاسین و مس است در نتیجه خواص و فواید دارویی بسیاری دارد. با این تفاسیر ممکن است این سوال برای بیشتر افراد پیش بیاید که سیاه دانه برای چی خوبه؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است ترکیبات سیاه دانه را در نظر داشته باشید علاوه بر این به مزایا، معایب و عوارض جانبی استفاده از این گیاه دقت کنید. در گذشته از گیاه سیاه دانه برای رفع سردرد، دندان درد، کرم روده، گرفتگی بینی و … استفاده می کردند.

البته امروزه نیز برخی افراد بر این باورند که سیاه دانه در درمان این مشکلات نقش اساسی دارد و با استفاده از آن به رفع و درمان این بیماری ها می پردازند. به طور کلی طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده سیاه دانه برای درمان آسم، کاهش حملات تشنج در کودکان، درمان تب یونجه، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون، کاهش علائم ترک اعتیاد، تسکین گلو درد، مدیریت افسردگی، بهبود اختلالات خواب، بهبود ترشح اسید معده و … بسیار مناسب است.

سیاه دانه برای چی خوبه

ارزش غذایی سیاه دانه

سیاه دانه گیاهی است که ارزش غذایی بالایی دارد و از هزاران سال پیش برای درمان انواع بیماری مورد استفاده قرار گرفته است علاوه بر این سیاه دانه برای بهبود طعم نان، ترشی، سوپ و … کاربرد دارد. مزایای استفاده منظم از سیاه دانه بسیار زیاد است و به دلیل ترکیباتی مانند اسید لینولئیک، اسید اولئیک، تیموکینون و … در کاهش سطح کلسترول، کاهش فشار خون، بهبود علائم آرتریت روماتوئید و کاهش بیماری های معده بسیار موثر و کاربردی است. در کل برای درک بهتر فواید بهتر است با ارزش غذایی سیاه دانه آشنایی داشته باشید از این رو در زیر به میزان کالری و مواد مغذی ، میزان ویتامین و مواد معدنی که در هر 100 گرم سیاه دانه وجود دارد اشاره شده است

  • 345 کیلوکالری انرژی
  • 52 گرم کربوهیدرات
  • 67 گرم پروتئین
  • 15 گرم چربی
  • 21 گرم آب
  • 40 گرم فیبر
  • 0 گرم قند
  • 0 گرم کلسترول

ارزش غذایی سیاه دانه

  • 18 میلی گرم ویتامین E
  • 02 میلی گرم ویتامین C
  • 02 میلی گرم ویتامین B1 (تیامین)
  • 03 میلی گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
  • 09 میلی گرم ویتامین B3 (نیاسین)
  • 40 میلی گرم ویتامین B4 (کولین)
  • 06 میلی گرم ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید)
  • 05 میلی گرم ویتامین B6
  • 00 میکروگرم ویتامین B9 (فولات)

ارزش غذایی سیاه دانه

  • 00 میلی گرم کلسیم
  • 00 میلی گرم آهن
  • 30 میلی گرم منیزیم
  • 00 میلی گرم فسفر
  • 00 میلی گرم پتاسیم
  • 00 میلی گرم سدیم
  • 05 میلی گرم روی
  • 03 میلی گرم مس
  • 20 میلی گرم منگنز

همه خواص سیاه دانه

همه خواص سیاه دانه

سیاه دانه گیاهی است از راسته گل های ساعت و تیره آلالگان، این دانه گیاهی دارای طعم نسبتا تلخی است که از آن به عنوان ادویه در انواع مواد غذایی و ترشیجات استفاده می شود. تحقیقاتی که روی ترکیبات موجود در سیاه دانه انجام شده ثابت کرده که این دانه های گیاهی خواص بسیاری دارند و استفاده صحیح از آن ها می تواند به درمان و بهبودی بسیاری از بیماری ها کمک کند. اشاره به همه خواص سیاه دانه کار دشواری است زیرا این دانه های گیاهی مزایا و خواص بسیار گسترده ای دارند از این رو در زیر برای آشنایی بیشتر شما به برخی از مهم ترین خواص سیاه دانه اشاره شده است:

  • وجود ویتامین و مواد معدنی در ترکیبات سیاه دانه در درمان دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و عروقی، کم خونی و میگرن بسیار مفید است.
  • در دانه های گیاه سیاه دانه اسیدهای چرب ضروری وجود دارد از این رو این دانه به عنوان ماده ضد سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • وجود فراوان اسیدهای چرب ضروری در سیاه دانه به افزایش سلامت پوست و مو کمک بسیاری می کند.
  • سیاه دانه غنی از پتاسیم و آهن است از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع مسمومیت خونی و رفع یبوست کمک می کند.
  • استفاده از مخلوط جوشانده شده سیاه دانه بو داده شده و روغن زیتون روی پیشانی می تواند شما را از شر عطسه های مدامی که در اثر سرماخوردگی به آن مبتلا شدین رها کند.
  • بخور سیاه دانه برای افراد مبتلا به سینوزیت بسیار کاربردی و بهبود دهنده است.

همه خواص سیاه دانه

به شما پیشنهاد می کنیم دیگر مطالب مجله اینترنتی سیب را از دست ندهید.

 

 

مطلب پیشنهادی

سیاه دانه باعث مرگ میشود

سیاه دانه باعث مرگ میشود

سیاه دانه هم همانند خوراکی‌های دیگر عوارضی دارد، اما این که بگویید سیاه دانه باعث …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *