شنبه , 1 اردیبهشت 1403 - 9:47 قبل از ظهر

خواص و فواید گردو + عوارض گردو

 

گردو یک مغز پرخاصیت و یک دانه روغنی پر مصرف است. این مغز خواص شگفت انگیز زیادی دارد و منبع غنی از پروتئین­ها، ویتامین­ها و اسیدهای چرب ضروری است. گردو به خاطر مزه خاص خود، در غذاهای مختلفی نیز استفاده می­ شود که شاید معروف ترین آن برای ما خورشت فسنجان باشد. در این نوشته، به فواید و البته عوارض این مغز خوشمزه به طور مختصر پرداخته می­شود.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گردو

گردو یک منبع فوق العاده برای مواد غذایی مورد نیاز بدن است. هر صد گرم از این مغز حاوی 654 کالری است. این دانه روغنی حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع است. به طور کل در هر 100 گرم گردو، 65 گرم اسید چرب وجود دارد که 6 گرم آن اسید چرب اشباع است.

بسیاری از این اسید­های چرب ضرروی هستند، به این معنا که در بدن تولید نمی­شوند و باید در رژیم غذایی وجود داشته باشند. با وجود اینکه این دانه منبع غنی از چربی است اما فاقد کلسترول است که این ویژگی باعث می­شود گردو ضمن تامین چربی مورد نیاز روزانه، بر کلسترول فرد نیافزاید.

دو مورد از اسید­های چرب که خواص بسیاری برای بدن دارند و به وفور در این مغز وجود دارند که عبارت اند از: امگا 3 و آلفا لینولئیک اسید. این دو اسید چرب سطوح تری گلیسرید خون را پایین آورده و به تبع آن موجب کاهش فشار خون می­شوند. همچنین وجود این دو اسید چرب به میزان کافی خطر ابتلا به بیماری­های قلبی را تا حد زیادی رفع می­ کند.

همچنین گردو حاوی ویتامین­های ث، د، ب6 و مواد معدنی همچون آهن، کلسیم و منیزیم است. کربوهیدرات موجود در آن نیز به صورت فیبر رژیمی و قند است. علاوه بر این­ها، در هر 100 گرم گردو، حدود 15 گرم پروتئین وجود دارد.

20 خاصیت بی نظیر گردو

  • همانطورکه گفته شد، گردو دارای مواد ارگانیک و معدنی بسیاری است که بدن برای عملکردهای مختلف خود به آن­ها نیاز دارد. در اینجا 20 خاصیت گردو برای بدن را نام می­بریم.
  • منبع غنی اسید­های چرب از جمله امگا 3 است که برای سلامت قلب و کاهش فشار خون مفید است.
  • منبع آنتی اکسیدان­هایی است که برای عملکرد مغز، استخوان و سیستم ایمنی بدن کمک مفیدی هستند.
  • این مغز می­تواند موجب کاهش سطح LDL (کلسترول بد) شده و سطوح کلسترول را تا حدی بکاهد.
  • می­تواند عملکرد مغز را بهبود بخشیده و از ابتلا به بیماری­های شناختی جلوگیری کند.
  • حاوی مواد مغذی مهمی همچون منیزیم، آهن و در مقادیر کمتر فسفر و مس است که برای سلامت استخوان و جلوگیری از بروز پوکی استخوان موثر است.
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز بعضی بیماری­ها در بدن پیشگیری می­کند.
  • باعث کاهش التهابات بدن می­شود.
  • می تواند سطح فشار خون را تنظیم کند.
  • از بروز بعضی سرطان ها پیشگیری می­کند.
  • در کاهش و کنترل وزن موثر است.
  • می­تواند از ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 بکاهد.
  • تاحدی از پیری زودرس جلوگیری می کند.
  • می­تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.
  • می­تواند باعث رفع سنگ مثانه شود.
  • باعث افزایش باروری در مردان می­شود.
  • می تواند باعث افزایش سلامت پوست شود.
  • تا حدی موجب کنترل استرس می­شود.
  • می­تواند باعث رفع خستگی و افزایش انرژی شود.
  • باعث تنظیم قند خون نیز می­شود.
  • خاصیت ضد افسردگی دارد.

چند وقت یکبار گردو استفاده کنیم؟

همانطور که اشاره شد، گردو حاوی فواید بسیاری است. مصرف آن باعث پیشگیری از سرطان­های زیادی در بدن از جمله سرطان پروستات، سینه، کبد، کلیه و مثانه می­شود. از این رو مصرف روزانه آن بسیار حائز اهمیت است. سالم ترین میزان مصرف بهینه آن، 6 گرم در روز است.

افرادی که به طور مرتب گردو مصرف می کنند، به واسطه پیشگیری از سرطان های مختلف، طول عمر بیشتری خواهند داشت. در تحقیقاتی مشخص شد که افرادی که در طول 8 هفته به طور مداوم گردو مصرف کرده اند، باکتری­های مفید در لوله گوارش آن­ها بیشتر رشد کرده است. باید به خاطر داشت که به خاطر کالری بالای گردو، مصرف آن می­تواند باعث افزایش وزن شود.

مضرات و عوارض جانبی احتمالی گردو

از جمله این عوارض عبارت اند از:

  • حاوی کالری بسیار بالایی نسبت به مغزهای دیگر است. مصرف بی رویه آن می­تواند موجب افزایش وزن شود.
  • دارای اکسالات بالاست؛ مصرف بالای این ماده باعث تشکیل سنگ کلیه می شود.
  • مصرف بالای گردو ممکن است منجر به مشکلات هاضمه و لوله گوارش همچون اسهال و درد معده به خاطر فیبر بالا شود.
  • به خاطر وجود فیتات در خود باعث اختلال در جذب آهن می­شود.
  • نسبت به رشد کپک آسیب پذیر است. مصرف گردوی کپک زده باعث بروز بعضی بیماری­های عفونی می شود.
  • برای افراد حساس ممکن است موجب بروز واکنش آلرژیک شود. واکنش­های آلرژیک به شکل خارش و مشکل در تنفس ظهور پیدا می­کند و در مواقعی ممکن است مرگ آفرین باشد.

همانند هر ماده غذایی دیگر، مصرف بی رویه گردو نیز می­تواند باعث عوارضی برای بدن شود اما توجه داشته باشید که با مصرف به اندازه این ماده مغزی از مزایای آن بهره مند شوید.

 

 

 

 

مطلب پیشنهادی

کجای قارچ را نباید خورد

    از دیرباز، انسان ها از قارچ ها به عنوان منبع غذایی و دارویی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار تصویری

عوامل موثر برمقاومت و طول عمر کانکس‌های پیش ساخته
آموزش الفبا همراه با شعر و جدول
درد دور ناف و سرطان
معرفی میخکوبی و نقش آن در ساخت و ساز
طراحی ویلا در تبریز برای سال ۱۴۰۳